El consorci del projecte REDWine, coordinat pel Centre Tecnològic Leitat i format per 12 socis, es va reunir els dies 12 i 13 de març de 2024 a Hengelo (Països Baixos) per fer balanç dels avenços i planificar les properes accions del projecte.
La trobada es va centrar en impulsar un model de negoci circular per al sector vitivinícola. Els socis van compartir novetats sobre el cultiu de Chlorella utilitzant aigües residuals de cellers, incloent-hi l’optimització del medi de cultiu, la producció a escala pilot i l’anàlisi de la biomassa. Les sessions tècniques van abordar el desenvolupament de sistemes d’emmagatzematge de gasos residuals, mètodes de recol·lecció eficients energèticament i la producció de microalgues a escala demostrativa. També es va tractar la recuperació de compostos bioactius per a aplicacions en els sectors alimentari, cosmètic i agrícola.
El segon dia es va dedicar al modelatge de sostenibilitat, la logística i la validació de prototips de productes basats en Chlorella, així com a estratègies de comunicació per connectar amb agents clau. La reunió es va tancar amb una sessió de coordinació per garantir l’alineació de cara als últims passos del projecte, centrats en reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i obtenir productes d’alt valor afegit.
Durant la reunió, Leitat va presentar els avenços en la recuperació de compostos bioactius de la biomassa de Chlorella, així com els primers assajos pilot per al desenvolupament d’ingredients. També es va informar dels treballs en la recuperació de compostos orgànics volàtils (COVs), amb proves inicials per millorar els processos de separació.
Fora de les sessions de treball, el consorci va visitar la cerveseria Grolsch i les instal·lacions de Pervatech, descobrint altres exemples d’economia circular.
Segueix el projecte: